Září v podnicích Together voní po sádle, kynutém těstě, mořských plodech i pečeném mase

Září je měsíc gastro festivalů. Spojuje je hodně návštěvníků a málo místa a klidu si vše pořádně vychutnat. Pokud chcete vyzkoušet něco netradičního či méně častého a přitom posedět v příjemném a klidném prostředí, zajděte v druhé polovině září do některého (nebo do všech) z podniků gastroaliance Together. A můžete si předem hodit kostkou, zda nejdříve ochutnáte bramborové lokše, mušle, napařované kynuté buny nebo grilovaná kolena s plněnými knedlíky.

Vypadá to, jako by se restaurace Brambory na Pankráci, Sia, Vinohradský Parlament, Bruxx a bistro Sisters domluvily, že v druhé polovině září pro své zákazníky připraví speciální tematické menu. Cílí tak na ty, kteří si rádi vyrazí na jídlo, jež je překvapí něčím zajímavým.

Foto: Together

Lokše v Bramborách

Brambory na Pankráci v týdnu od 19. do 26. září své menu obohatí o tři pokrmy, v nichž hlavní roli budu hrát bramborové lokše maštěné sádlem. A to ve slané i sladké variantě. Bramborové placky neboli lokše pekly naše babičky a ty dobře věděly, že se hodí jak k pečenému masu, tak i k povidlům. A ví to také v Bramborách, a proto v nabídce najdete bramborové lokše s pečeným kachním masem, bramborové lokše s pečeným hovězím hrudím i bramborové lokše se švestkovými povidly, rumem a makovou zmrzlinou. Navíc od 19. do 21. září budou mít v Bramborách otevřené okénko, kde si můžete objednat jednotlivé chody s sebou.

Foto: Together

Napařované kynuté buny v Sia

Napařované pšeničné houstičky, kterým se říká také bao buns, jsou hitem asijské kuchyně. Společně s pečeným masem, křupavou zeleninou a dalšími typickými ingrediencemi tvoří dokonalou souhru asijských chutí. V asijské restauraci Sia v týdnu od 20. do 27. září chystají své variace plněných houstiček buny, z nichž dvě ve variantě spicy. Abyste si odnesli kompletní chuťový zážitek, doporučujeme degustaci všech chodů. Čím začnete? Napařovaným kynutým bunem s trhaným hovězím, nebo napařovaným spicy bunem s vepřovým bokem napařovaným v citrónové trávě, či napařovaným spicy bunem s tygří krevetou v tempuře, nebo vegetariánským napařovaným kynutým bunem s marinovaným tofu se sečuánskou chilli pastou?

Foto: Together

Kolena a knedlíky ve Vinohradském Parlamentu

Milujete pečená kolena? Jistotu, že před vás postaví opravdovou kolenovou lahůdku, máte v restauraci Vinohradský Parlament, který se na českou tradiční kuchyni specializuje. Nečekejte však běžnou klasiku, zde se totiž tradice snoubí s moderním pojetím. Věříme, že ať už si v týdnu od 20. do 26. září vyberete kteroukoli variantu, dlouho na ni nezapomenete. Těšit se můžete na plněný bramborový knedlík s trhaným uzeným kolenem, čerstvým špenátem a opraženými lískovými ořechy, plněný máslový knedlík s grilovaným vepřovým kolenem potíraným švestkovou BBQ omáčkou, pomalu pečené selečí kolínko s plněnými knedlíky kapustou nebo plněné odpalované knedlíky s konfitem z jeleního kolena.

Foto: Together

Mušle v Bruxxu

Chcete si ještě zavzpomínat na léto a přímořskou gastronomii? Ta je tradičně plná ryb, ale i mořských plodů, mezi něž patří i mušle. V belgické restauraci Bruxx nadcházející konec léta v týdnu od 21. do 27. září ještě na chvíli oddálí a poskládat si můžete z mušlí celé menu, od předkrmu přes polévky po hlavní jídla. Abyste se chuťově navnadili, zkuste začít cassouletem ze slávek, což je krémové ragú ze slávek, lesních hub a jarní cibulky. Pokračovat můžete polévkou clam chowder, krémovou polévkou z mušlí, kořenové zeleniny, orestované slaniny a kostiček brambor. Hlavním chodům vévodí slávky z vlastní mušlové stanice, a to v podobách jako slávky po katalánsku vařené s cibulí, česnekem a tomaty nebo slávky florentine se špenátem, pernodem a šalotkou a jemnou omáčkou s parmazánem.

Foto: Together

Chlebíček měsíce v Sisters

V bistru Sisters je zvykem, že každý měsíc nabízí speciální chlebíček měsíce. A protože se v září konají v krajích dožínky, nevyhnou se ani Praze. Zpestřete si vycházku dožínkovým chlebíčkem s pomazánkou z pivního sýra, domácí uzené šunky a vídeňské smažené cibule.

Ať už zavítáte v září na jakoukoli gastro akci, buďte together.





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě
Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli