Poznejte tradiční bylinný likér ze zcela nového úhlu. Becherovka připravila na letošní léto zbrusu novou zónu, na jejíž tvorbě spolupracovala s talentovanými představiteli několika oborů, aby v ní propojila svou unikátní chuť nejen s kvalitním jídlem a koktejlovým barem, ale také se současným uměním. V létě s ní pak vyrazí na tour po vybraných hudebních i gastro festivalech.
Becherovka vyráží na festivaly vůbec poprvé a hned míří na absolutní špičku. Namířeno má například na prestižní hudební přehlídku Colours of Ostrava, na České hrady, ale také na populární gastro festivaly, kde se chce setkávat s mladými lidmi, které dlouhodobě podporuje.
- Vytvořeno s nadšením
Za slavnou českou značkou se skrývají lidé, kteří o ni pečují s velkým nadšením. Za modrobílým logem vidí víc než bylinný likér. Aby tuto vášeň přenesli do Becher zóny, oslovili při její přípravě talentované představitele různých oborů, kteří jsou naladěni stejně jako oni sami. S Becherovkou je spojuje nakažlivá vášeň, se kterou věci dělají.
Na tvorbě se tak podíleli známý výtvarník Michal Škapa, renomovaný architekt Vítězslav Danda či kuchařská kometa Daniel Gonzalez. Díky jejich spojení poznají návštěvníci celosvětově populární likér ze zcela nového úhlu. Ochutnají nadšení, které v sobě Becherovka skrývá.
K lákadlům zóny bude patřit také originální gastro koncept, který kompletně připravil Daniel Gonzalez. Populární kuchař a zároveň držitel několika prestižních designových cen vytvořil celé menu tak, aby se jeho chuť dokonale propojila s chutí Becherovky. Gonzalez navrhl i netradiční způsob servírování, se kterým vás během kterékoliv zastávky letní tour rád osobně seznámí.
- Dejte prostor kreativitě
Vlastní stopu zanechal v Becher zóně také Michal Škapa. Původně streetartový výtvarník ze skupiny umělců kolem pražské galerie Trafačka navrhl podobu křídových stěn, které návštěvníci budou moci využít k vyjádření vlastní kreativity. Škapa na sebe v minulosti upozornil originální tvorbou a specifickým přístupem k písmu. Ve své tvorbě pro Becherovku proto pracoval mimo jiné s tajemným kryptogramem rodu Becherů. „Často se zabývám písmem a kódováním. V kryptogramu Becherovky je přitom schováno několik symbolů a značek,“ říká jeden z předních českých umělců.
Architekt Vítězslav Danda z pražského studia Edit! patří k nejtalentovanějším českým architektům mladé generace. Při návrhu Becher zóny se inspiroval lázeňskou kolonádou, její atmosférou i specifickou architekturou. „V Karlových Varech je nejkrásnější lázeňská kolonáda na světě. My jí teď umožníme cestovat. Vyvezeme karlovarskou architekturu do celé republiky,“ říká Danda, který do svého konceptu zahrnul i fontánu a lázeňská lehátka.
Becherovka je známá svým přírodním charakterem. Neobsahuje žádná „éčka“ ani umělá barviva. Pozitivně přistupuje také k životnímu prostředí – zužitkuje 97 procent odpadů, které při výrobě likéru vyprodukuje. Ve stejném duchu proto navrhla celou Becher zónu. „Recyklovatelnost byla velkým tématem, které se nám podařilo naplnit. Promítla se nejen do výroby zóny, která je z velké části ze dřeva a recyklovaných materiálů, ale také třeba do způsobu servírování,“ říká architekt Vítězslav Danda.
- Tento víkend se Becher zóna představí na Metronome Festivalu v Praze