Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna.
V restauraci Brambory, která se specializuje na bramborovou osvětu, budou od středy 19. do úterý 25. ledna hrát hlavní roli obří bramboráky. To slibuje šéfkuchař Lukáš Soukup, který zároveň dodává: „Nejdůležitější je pro nás chuť bramboráku, proto je smažíme na sádle a pěkně do křupava. Pro tuto příležitost jsme vybrali odrůdu Laura.“
foto: restaurace Brambory
Menu se skládá ze tří druhů pokrmů, a to bramboráku s vepřovými žebírky, BBQ omáčkou a kořenovou zeleninou, bramboráky s kuřecím masem, čedarem a rajčatovou salsou a bramboráky s hovězím hrudí, pečenou cibulí a chimichurri. Ke všem chodům bude navíc podáván salát Coleslaw s pečenou červenou řepou a křenem.
Restaurace Brambory je nejnovějším přírustkem gastronomické skupiny Together, do které patří podniky jako Vinohradský Parlament s poctivými českými recepty, asijská Sia, belgický Bruxx, Cukrář Skála s originálními cukrářskými výrobky, bistro Sisters s nejrůznějšími druhy chlebíčků, Foodway Catering a Potrefená Husa v Praze a Pardubicích. Restaurace je zaměřená na brambory z celého světa a ukazuje, že tato zelenina není jen pouhou přílohou.