Hit letošního jara se jmenuje kombucha!

Jaro je časem nových začátků a k těm potřebujete energii. Jenže kde ji po dlouhé zimě vzít? Odpověď nabízí v novém produktu značka F.H. Prager. Že to s fermentovanými drinky umí, už třináct let dokazuje svými řemeslnými cidery. Teď uvádí na trh funkční nápoj Prager’s Kombucha ve dvou variantách. V obou najdete prospěšné probiotické kultury spojené s fermentací a antioxidanty přirozeně obsažené v čajovníku. Poznávacím znamením je etiketa ve stylu japonských dřevorytů, ale hlavně do detailu vyladěná chuť.

Právě příjemná chuť Prager’s Kombuchy překvapí nejvíc. Kdo má s pitím fermentovaného nápoje zkušenosti, dobře ví, že dokáže pořádně zkřivit pusu. S kyselou chutí si v F.H. Prager elegantně poradili. „Abychom dosáhli jemnější chuti, používáme jiný typ kvasných kultur, než najdete u ostatních kombuch na trhu. U naší kombuchy převažuje kvašení mléčného typu, zatímco většina kombuch dostupných na trhu kvasí spíše do octa, jehož intenzita často přebíjí chuť čaje,“ přibližuje Alexandros Samaras z F.H. Prager.

Rozdíl je také v množství probiotických kultur. V mainstreamových kombuchách narazíte pouze na jejich stopové množství, v kombuche od Prager’s je obsah vyšší. Obsažené kultury napomáhají správné funkci střev a mají pozitivní vliv na trávení. Naopak s cukrem se šetřilo: v porovnání s tradičními limonádami ho kombucha obsahuje méně. A protože základ tvoří sypané lístky čajovníku, se sklenkou do sebe dostanete i porci antioxidantů.

Foto: F.H. Prager

Čas na kombuchu? Kdykoli

Výhodou Prager’s Kombuchy je, že se dá pít po celý den. Ráno nastartuje trávení, po obědě zdravě doplní energii a večer může nahradit alkoholické drinky, aniž by měl člověk pocit, že jakkoli strádá.
Novinku můžete ochutnat ve dvou variantách: Prager’s Original Kombucha a Prager’s Kombucha Yerba Maté. „Pro výrobu běžné kombuchy se používá kombinace černého a zeleného čaje, v Prager’s Kombucha Original používáme pouze čaj zelený. Pro druhou variantu jsme použili praženou yerbu, která dává novince zajímavý chuťový podtón s nádechem do kávy,“ říká Alexandros Samaras. Čaje použité pro výrobu Prager’s Kombuchy pochází od tradičního výrobce bylinných směsí a čajů LEROS, který se specializuje na pěstování a dovoz těch nejkvalitnějších čajů a bylin z celého světa.

Foto: F.H. Prager

Funkční nápoje jsou trend

Proč se v F.H. Prager rozhodli uvést na trh zrovna funkční nápoj s probiotickými kulturami? „Sledujeme trendy na trhu a ukazuje se, že zdravé a funkční nápoje jsou nejrychleji rostoucí kategorií. V souladu se záměrem značky F.H. Prager chceme přinášet netradiční nápoje s originální chutí. Kombucha vzniká nealkoholickou fermentací podobně jako naše nealko cidery, a tak její výroba byla dalším přirozeným krokem,“ vysvětluje Alexandros Samaras. Nosným produktem této značky i nadále zůstávají řemeslné cidery, experimentální novinky vznikají pod subbrandem Prager’s.
Kombuchy bude možné zakoupit v supermarketech Globus a v online obchodech Rohlik.cz a Kosik.cz. Objednat je lze i přes e-shop na webu pragers.cz
Věděli jste, že kombucha se čte správně „kombuča“? Slovo „cha“ v japonštině označuje čaj, který tvoří základ kombuchy.





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě
Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli