Bruxx servíruje letní burgery a steaky. Osvěží i zasytí


Dobře ugrilovaný steak, tak chutná pravé léto. Kór když si k němu představíte lehkou přílohu a silnou omáčku. Co to jenom připomíná? Ah ano, Francii. A přesně takové steaky s nádechem Francie můžete ochutnat v brasserii Bruxx v druhé polovině července. To ale není vše, akci ještě doplní šťavnaté burgery z typicky belgických surovin. Oslavte léto steakem s karotkou a javorovým sirupem nebo burgerem s trhaným hovězím masem, cheddarem, medovou hořčicí a ardénskou šunkou.

K létu bezesporu patří grilování. Není nad to pozvat přátelé k sobě na zahradu a příjemné společné odpoledne si zpestřit dobrotami z grilu. Jenže ne každý z nás má tu možnost. Pokud i tak máte chuť na pořádný kus masa, zajděte od 17. do 23. července do belgické brasserie Bruxx.

„Každá správná brasserie v Belgii vám v létě nabídne pořádný steak. Ač se to možná nezdá, jedná se o lehké jídlo. V Bruxxu je máme vždy jako letní specialitu. Zvlášť lidé dostanou maso a k němu mají na výběr z několika druhů příloh a omáček. Sestaví si tak pokrm dle vlastních preferencí,“ vysvětluje šéfkuchař Oldřich Matoušek.

Steaky s šarmem Francie
Protože belgická kuchyně má blízko k té francouzské, letošní steaková akce bude ovlivněna vůněmi a chutěmi země galského kohouta a vybírat budete moci z trojice druhů mas, příloh i omáček.

Z mas, která se připravují na lávovém grilu, bude na výběr striploin steak, což je perfektně vyzrálé maso s jemným mramorováním a vynikající chutí. Řeže se z nízkého roštěnce a je oblíbený díky své prorostlosti. Dále Flank steak, což je hovězí pupek. Flank steak je chuťově výrazný a typické jsou pro něj hustá svalová vlákna. Musí se proto řezat pod úhlem 45°, abyste si jej dokonale vychutnali. Třetím zástupcem je petit mignon filet. Získává se ze středu hovězí svíčkové a jedná se o jedno z nejlepších hovězích mas. Nečekejte žádný velký kus masa, za to vás překvapí svou křehkostí.

Steaky budete moci doplnit o přílohy a omáčky, které chuť kvalitního masa vyzdvihují. Přílohy nabídnou krémové bramborové pyré s krevetami, makarony se sýrem a houbami nebo karotku s javorovým sirupem. Z omáček si můžete vychutnat pepřovou omáčku Poivrade, ala holandskou omáčku s estragonem s názvem Bérnaise a omáčku Madeira z demi-glace a dezertního vína Madeira.

Hamburgery s chutí Belgie
Letošní steakovou akci doplní hamburgery, připravené z typických belgických surovin. Těšit se tak můžete na Carbonare burger, což je hovězí burger s karamelizovanou cibulkou, omáčkou Carbonare s tmavým pivem Leffebruin a křupavým salátkem, Ardeny smash burger s trhaným hovězím masem, cheddarem, ardénskou šunkou a medovou hořčicí a Brusel burger s hovězím masem, s bbq omáčkou z malinového piva Bachus framboise, slaninou a karamelizovanou čekankou.

Oslavte léto ve francouzském a belgickém stylu.

foto Hynek Hampl






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli