Gruzo @ Interview


Jako dalšího jsme pro vás vyzpovídali jednoho z nejnadějnějších českých producentů, kterým je bezpochyby Gruzo. Pokud tě zajímá, co pro svoje fans tenhle A51 rider chystá, nebo jaký má názor na český rap, tak rozhodně nepřestávej číst!

1. Jsi mladá krev, rozhodně jedna z nejnadějnějších v ČR. Co by si o sobě prozradil na začátek?

Koukám, že nálepky “mladý a nadějný” se budu ještě nějakou dobu zbavovat. )) Jsem Gruzo, hudbu dělám skoro šest let, a pokud pořád platí, že pražský producenti jsou top, tak jsem nejlepší pražskej producent, co nebydlí v Praze. ))

2. Lidi, kteří tě sledují, už ví, že nejsi tak úplně nováček, ale až v poslední době se objevily tvoje beats třeba na Smackovo mixtapu Hudba Pro Zmrdy nebo v ultimate bangeru CTSZK 2. Chystají se nějaké další spolupráce?

Igor má pár dalších beats vybraných na svoje sólo, ale co všechno nahraje, se ještě uvidí. Já bych byl samozřejmě nejradši, kdyby použil všechno. Momentálně posílám beats spoustě lidí – známejm i neznámejm tvářím – ale je ještě brzo na to, abych říkal nějaký jména.

3. Co tvoje solové věci? Prozradíš něco?

V plánu mám producentskou desku, na kterou šetřim různý beats v podstatě od doby, co jsem začal s produkcí. Bohužel ty beats teď mizej v jinejch projektech, takže musím tyhle šuplíkový produkce doplňovat novinkama. Jsem v počáteční fázi oslovování mcs, takže je opět brzo na to, říkat víc. Před albem určitě vyjde trochu jinak hudebně laděný EP pod A51, který mám už rozdělaný, a možná toho stihnu ještě víc. )) Aktuálně teď pracuju na instrumentálním remixu pro slovenskýho Stratasoula, který by měl být venku u příležitosti vydání vinylový verze jeho desky Luvly Isles. Soon.

4. Jak vypadá setup tvého labu? SWxHW?

Jednu dobu jsem chtěl jet čistě HW kouzla, ale časem jsem se vrátil k produkci “in the box”. Jedinej hardware co momentálně využívám je Tascamácká zvukovka a monitory Tapco S-8. Používám FL Studio, nějaký free synths od Togu Audio Line, a na to vždycky nahážu spoustu efektů – různejch distorzních jednotek, klasický ekvalizace atd. Můj effect rack je vždycky plnej. )) Mám rád různý obskurní pluginy, který třeba přestali autoři podporovat ještě ve fázi vývoje. Občas z nich lezou věci, který by z nich rozhodně lízt neměly a já toho pak využívám.

5. Je někdo, kdo tě ovlivňuje nejvíc v tom, co děláš?

Čas.

6. Co říkáš na českou scénu? Najdeš si nějaká jména, co tě baví?

Pokud se bavíme o rapu, tak z poslední doby mě bavily desky Hugo Toxxxe, Smacka, Sergeie B. Po pravdě, kromě rapu českou hudbu moc nesleduju. Producenty, který poslouchám, sem vypisovat nebudu, protože je všichni znaj a určitě poslouchaj taky. )) Je to tady poměrně malý.

7. A naopak, koho si rád poslechneš ze zahraničí? Posloucháš převážně Glitch nebo jedeš i Rap?

Zahraniční rap nesleduju tak aktivně jako kdysi, spíš nechávám blogy a kámoše, aby mě zásobovali tipama. V mobilu mám nějaký klasický věci od Outkast, Company Flow atd. Glitchem ovlivněnou elektroniku teď sleduju docela pozorně. Moje páteční vysílání na Spinu – Rabbit Hole – mě donutilo alespoň jednou tejdně pročesat internet a hledat bomby, co tu v éteru ještě nikdo nehrál. ))

8. Máš nějaké vysněné jméno, které by si chtěl slyšet na svém podkladu?

Nejde o jméno, jde o to, aby rap seděl do beatu. Nevidím přínos v tom, zvát na svoje produkce moje oblíbený mcs, pokud by výsledek neměl bejt funkční.

9. Co děláš ve volném čase? Pracuješ nebo děláš jen beats?

Lítám mezi školou a prací. Takže když je čas, snažím se ho co nejvíc vrazit do hudby. Pokud mám zrovna blok a nejsem schopnej poladit zvuk jak chci, tak si jdu radši zahrát nějakou hru (a ušima hledám samply), nebo koukám na seriály (a ušima hledám samply), nebo čtu (a u toho je ticho).

10. Jaký máš vztah k drogám?

Whisky & weed, pivo… Na druhou stranu, když se hudba masteruje, tak ji člověk musí slyšet na co nejvíc systémech, aby věděl, jestli zní všude tak, jak má. S posluchačema je to obdobný. Je dobrý vědět, na čem jedou, a jak tvoji hudbu v ten moment vnímaj. )) Každopádně nejlepší beats dělám v kocovinách a finální mix dělám vždycky jen s čistou hlavou.

11. Myslíš, že úroveň music v ČR je na nějaký hranici, kde se za ní nemusíme až tak stydět, nebo je to podle tebe průser? Vidíš nějakou naději jak situaci zlepšit?

Myslím si, že tu chybí vkusnej přímočarej a aktuální pop. Přijde mi jako úlet, že dneska sedmiletý děti, nepolíbený žánrovejma škatulkama, poslouchaj stejný spektrum zombies, který sem poslouchal v jejich věku já. A do toho jejich rodiče jedou soudobý popový písničkáře, co přinášej hodnotný sdělení. Ty jsou nejhorší. )) Pop má bejt dumb. Krystalická hitovost. Až tu někdo udělá bombu jako Call Me Maybe, koupim svejm budoucím dětem cédéčko. ))

12. Díky za INTW, ať to šlape minimálně jako do teď.

Já taky děkuju a zdravím čtenáře BNGR.CZ. Stahujte moje desky, pokud jste je neslyšeli, laďte každej pátek Rabbit Hole a těšte se na můj A51 release. Brzy!

FB
SOUNDCLOUD
RABBIT HOLE
BANDCAMP 
TWITTER 






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli