Nejničivější katastrofy na světě? Postavte se tváří v tvář smrtícímu hurikánu nebo pekelnému požáru


Napadlo by vás tváří v tvář smrtícímu hurikánu nebo pekelnému požáru vytáhnout telefon a celou katastrofu si natočit? Pokud ne, tak vězte, že mezi námi tací jsou – a jejich unikátní záběry, pořízené ve chvílích ničivých přírodních katastrof představí nová dokumentární série Epicentrum bouře (In the Eye of the Storm), která bude mít premiéru v neděli 14. července 2024 ve 22:00 hodin na Discovery Channel. Stanice tak zve diváky přímo do epicentra tragédií typu požárů na havajském Maui nebo hurikánu Ida. 

Nová série přinese příběhy i očitá svědectví těch, kteří zažili epické přírodní katastrofy na vlastní kůži. Na kameru se jim přitom podařilo zachytit například devastující průběh hurikánu Ida, který v roce 2021 zdecimoval pobřeží amerického státu Louisiana, nebo ničivých požárů, které v roce 2023 zachvátily havajský ostrov Maui. Ať už jde o odvahu či pošetilost, díky jedincům, kteří zvedli telefon, aby svou zkušenost zdokumentovali, teď máme k dispozici unikátní audiovizuální záznamy. 

„Epicentrum bouře plynule naváže na naše největší výroční programové schéma, Shark Week. Nová série s ním má společného hodně – hlavně to, že v něm vystupují ti, kteří jen o vlásek unikli smrti v konfrontaci se silami přírody,“ říká Howard Lee, prezident Discovery Networks. „Budeme svědky toho, jak lidé v reálném čase reagují v situacích, ve kterých se hraje o všechno. Díky těmto dosud nezveřejněným záběrům si můžeme udělat úplně nový obrázek o síle Matky přírody a lidské odvaze a odolnosti,“ dodává. 

Každý díl sestává ze záběrů přírodních katastrof, které pořídili obyčejní lidé. Diváci uvidí únik před téměř jistou smrtí v podobě destruktivních tornád v Lewistonu ve státě Maine, děsivé snahy o útěk před superbouří derecho drancující státy Nebraska a Iowa, i zběsilý úprk k moři jako jedinou šanci přežití poté, co hurikán proměnil malý požár na Havaji v obrovské inferno. 

Epicentrum bouře (In the Eye of the Storm) pro Discovery produkuje společnost Arrow Media. Série bude globálně dostupná i na streamovací platformě Max. V České republice a na Slovensku bude mít premiéru 14. července 2024 ve 22:00 na Discovery Channel. 






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli