Pečený husí svatomartinský slet v podnicích Together

Svatý Martin si už pomalu sedlá svou kobylu, aby v pátek 11. listopadu vyrazil mezi lid. Jestli bude bílá a přinese s sebou sněhové vločky, to je zatím ve hvězdách, ale co určitě víme, je, kam si můžete zajít na sváteční pečenou husičku, co tak Martina podle legendy vypekla. A samozřejmě se zelím. A s knedlíkem. Nejen to, ale i spoustu dalších husích specialit pro vás chystají ve vybraných podnicích skupiny Together.

Pečení husy trvá… Mistři kuchaři to ví nejlépe

Víte, jak se dlouho peče taková husa? Dlouho. Minimálně čtyři hodiny, ale také třináct. Aby do toho husa kopla, viďte? Ve třech podnicích gastronomické sítě Together – Vinohradském Parlamentu, Bramborách a Potrefené Huse v Pardubicích, ale moc dobře ví, jak ji připravit, aby byla šťavnatá, pěkně propečená a voňavá. Ve všech třech podnicích vám ji s variací knedlíků a zelí upečou na objednávku třeba i celou, a to už se vyplatí pozvat rodinu na sváteční oběd.
Pokud byste svátek sv. Martina chtěli pojmout trochu střízlivěji, i na to jednotlivá menu myslí. Jako polévku si můžete dát tradiční husí kaldoun s drůbky, knedlíčky a zeleninou. Pro ty, co mají rádi předkrmy, přichystali ve Vinohradském Parlamentu a Bramborách husí játrovku s vínem, a to ve variaci s džemem z černého bezu, topinkami a pečeným kaštany, nebo s karamelizovanou hruškou a bramborovým chlebem.

Foto: Together

Hlavní chody nabídnou klasiku, ale i langoše

Hlavním jídlům vévodí pečené stehno s variací knedlíků, a to jak houskových, bramborových, ale třeba i karlovarských a se škvarky. V Parlamentu na vás kromě toho čeká i langoš s trhaným husím masem či obří knedlík s konfitovanou husou a škvarkovou drobenkou. V Bramborách dokonce nabízí možnost si vyzkoušet, kolik husy se do vás vejde. Pokud si chcete dát s někým závod, zajděte si na menu brambory a husa, co sníš. V Potrefené huse můžete zase ochutnat husí prsa upravená formou sous-vide na česneku a zázvoru a pečenými kapustičkami. Parlament a Potrefená husa navíc nabídne tradiční husí roládu plněnou žemlovou nádivkou. V Bramborách navíc můžete celý chod zapít svatomartinským vínem.

Foto: Together

Pokud byste chtěli poznat, jak chutnají podobné pokrmy v jednotlivých podnicích, nemusíte všechny obíhat v pátek 11. listopadu. Kompletní nabídku v Parlamentu budou podávat do 15. listopadu, v Bramborách do 17. listopadu a v pardubické Potrefené huse dokonce do 20. listopadu.





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě
Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli