Naučte se vařit beze stopy s novou kuchařkou!

Co to znamená žít beze stopy? Úplně beze stopy bohužel nemůže žít nikdo, ale existuje mnoho tipů, jak tuto osobní zátěž, kterou klademe na naši planetu, snížit. Jedním z velmi efektivních řešení je zařazení více rostlinných produktů a potravin na úkor těch živočišných. Inspiraci můžete hledat v novém e-booku České veganské společnosti plném chutných rostlinných receptů, které jsou navíc bez exotických surovin.

E-book vyšel v rámci spolupráce se značkou Garden Gourmet a kromě lahodných receptů prakticky rozdělených na snídaně, svačiny, hlavní jídla a dezerty v něm najdete také zajímavé články s udržitelnými tipy od partnerů z Econea.cz, Zachraň jídlo, Tropikalia nebo od influencerky Dewii. Svými recepty do e-booku přispěly také influencerky MaruškaVeg, Surová Dcérka a Simona Málková.

„Každý jednotlivý den se můžeme (dokonce několikrát) rozhodnout, zda zvolíme šetrnější variantu a třeba také inspirujeme druhé, aby udělali to samé. Můžete začít rostlinnými pondělky nebo vyměnit svůj oblíbený řízek za rostlinný. Zkuste každý týden vyzkoušet nový rostlinný produkt a zařaďte do svého jídelníčku několikrát týdně luštěniny místo masa a masných produktů. V novém e-booku najdete spoustu inspirace od snídaně až po dezerty,” říká tvůrkyně e-booku Jana Hajrová.

E-book zdarma stáhnete na www.veganskaspolecnost.cz/ebook/kucharka-beze-stopy.

Zapečené lilky podle influencerky Marušky Veg

Ingredience

  • 2 lilky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené cibule
  • 1 mrkev
  • 1 balení Sensational mletého Garden Gourmet
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • koření: sladká paprika, chilli, sušená bazalka, sůl, pepř
  • 100 g veganské alternativy sýru
  • 1 hrst cherry rajčat
  • bazalka na ozdobení

Postup

  1. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme, aby slupka zůstala maximálně 1 cm tlustá. Vydlabaný lilek nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme také cibuli, česnek a mrkev nastrouháme nahrubo.
  2. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, poté přidáme nakrájený vydlabaný lilek a mrkev. Přidáme mleté a ochutíme kořením. Chvíli opékáme a poté přidáme plechovku loupaných rajčat a necháme 10 minut vařit.
  3. Směs přemístíme do vydlabaných lilků, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme plátky cherry rajčat.
  4. Pečeme 40 minut na 200 °C, můžeme ozdobit lístky bazalky.

V rámci spolupráce České veganské společnosti s firmou Garden Gourmet proběhne také série webinářů na různá témata od zdraví po udržitelnost. Kalendář akcí můžete sledovat na www.veganskaspolecnost.cz/akademie.

foto: Kuchařka beze stopy





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě
Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli