Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Recepty připravila blogerka Markéta v troubě

MINI ŠPÍZY S KUŘECÍM MASEM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 2 ks kuřecích prsou
  • oblíbené koření na kuřecí maso
  • 1 červená cibule
  • 1 balení cherry rajčátek
  • ½ brokolice
  • 1 červená paprika
  • sůl a pepř
  • olej podle potřeby
  • 250 g zakysané smetany
  • zelené bylinky dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, okořeníme a zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi na trošce oleje. Papriku, cibuli a blanšírovanou brokolici nakrájíme na menší podobně velké kousky. Na špejle napichujeme střídavě připravenou zeleninu a orestované kuřecí maso.

McCain Crispers připravíme v troubě podle návodu na obalu. Mezitím zlehka opečeme špízy na grilovací pánvi tak, aby zelenina zůstala křupavá „na skus“.

Hotové mini špízy podáváme s McCain Crispers a s dipem ze zakysané smetany, kterou smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

ZAPEČENÉ PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 8 ks větších žampionů
  • 200 g tvrdého sýra (gouda nebo cheddar)
  • 200 g šunky vcelku
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 1 balení cherry rajčátek
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 červená cibule
  • sůl a pepř

Žampiony očistíme a z kloboučků vyřízneme třeň. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Žampiónové klobouky naplníme směsí nakrájeného sýra a šunky na kostičky, vajíček, červené cibulky a cherry rajčátek. Dáme péct na cca 20 minut.

Hranolky McCain Crispers připravíme podle návodu na obalu a podáváme společně se zapečenými houbami a dipem, který umícháme z kysané smetany, nasekané zbývající červené cibulky, soli a pepře.

ZELENINOVÉ PLACKY SE SÝREM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 150 g tvrdého sýru (např. cheddar)
  • 2 vejce
  • hrst strouhanky
  • sůl a koření
  • nasekané bylinky
  • zakysaná smetana
  • polníček
  • svazek ředkviček

Cuketu nahrubo nastrouháme, zlehka osolíme a necháme 20 minut „vypotit“. Potom vymačkáme všechnu vodu, kterou cuketa pustila. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky, pepř a sůl podle chuti a podle hustoty strouhanku. Tvarujeme tenké placky a smažíme na pánvi z obou stran do zlatova.

Mezitím připravíme hranolky McCain Crispers podle návodu na obalu.

Podáváme se salátkem z polníčku a ředkviček, přidáme též jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.

MASOVÉ KULIČKY S RAJČATOVÝM DIPEM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • nasekané bylinky
  • hrst strouhanky
  • sůl a pepř
  • 4 rajčata (čerstvé anebo v plechovce)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička třtinového cukru
  • hrst zelených bylinek
  • 1 chilli paprička

Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidáme trochu strouhanky a vytvarujeme kuličky ve velikosti pingpongového míčku. Opečeme na pánvi do zlatova ze všech stran, potom necháme dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.

Hranolky McCain Crispers upečeme v troubě podle návodu na obalu.

Dip připravíme z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložíme rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujeme dohladka. Dle chuti můžeme přidat i kousek chilli papričky.

Masové kuličky podáváme spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami McCain Crispers.

 

Recepty připravila blogerka S vášní pro jídlo

STREETFOODOVÉ HRANOLKY S ROZPEČENÝM CAMEMBERTEM

  • 1 balení hranolků Crispers od McCain
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 250g balení camembertu v dřevěném obalu

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a na oleji ji společně s cukrem nechte pozvolna zkaramelizovat.

Hranolky Crispers dejte péct do trouby podle návodu na obalu.

Camembert rozbalte, vraťte ho do dřevěného obalu a navrch nožem udělejte několik zářezů. Sýr dejte na posledních 10 minut rozpéct k hranolkám.

Před servírováním vyndejte sýr z trouby, posypte ho karamelizovanou cibulkou a přidejte k němu upečené hranolky, kterými můžete nabírat rozteklý vnitřek sýru.

TIP: Jako bonus můžete jídlo doplnit oblíbeným džemem, který zjemní chuť zrajícího sýra (např. brusinkovým).

ŘECKÝ DIP S HRANOLKY CRISPERS

  • 1 balení hranolek Crispers od McCain
  • 1 pečená paprika naložená v oleji
  • 1 balení sýra feta (cca 200 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • paprikové vločky a oregano na servírování
  • sůl

Na dip dejte do mixéru pečenou papriku, na kousky nadrobený sýr feta, česnek a spolu s olivovým olejem a vinným octem rozmixujte dohladka.

Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte.

Před podáváním naservírujte dip do misky a posypte ho paprikovými vločkami a oreganem. Nabírat ho můžete přímo upečenými hranolky, jako jedlou lžičkou.

LEPKAVÁ KŘÍDÉLKA SE ZELNÝM SALÁTKEM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř
  • 300 g bílého zelí
  • snítka koriandru
  • 1 lžíce oleje

Nejprve si připravte marinádu na křídla. V misce promíchejte kečup, protlak, sójovou omáčku a třtinový cukr s uzenou paprikou a olejem. Křídla rozdělte na horní a spodní díl a všechny části s omáčkou dobře promíchejte. Nechte marinovat dle svých časových možností.

Křídla rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, na druhý plech vysypte balení hranolků Crispers. Oboje pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova po dobu asi 30 minut.

Než se křídla a hranolky upečou, připravte si zelný salátek. Bílé zelí nastrouhejte anebo nakrájejte nožem na tenké proužky. Rukama je důkladně promačkejte, aby změkly. Zelí promíchejte s nasekaným koriandrem, přidejte olej, sůl a pepř.

Před podáváním salát promíchejte a servírujte společně s lepkavými křidélky a pečenými hranolky.

NALOŽENÉ HRANOLKY

  • 1 balení hranolků Crispers od McCain
  • sůl
  • 200 g pečeného a natrhaného kuřete
  • 2 lžíce kukuřice z konzervy
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sterilizovaných fazolí
  • hrst strouhaného cheddaru

Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte. Potom je přesuňte do zapékací misky anebo vhodného košíčku a postupně na ně navršte pečené kuře, kukuřici, jarní cibulku nakrájenou nadrobno a fazole.

Nakonec všechno zasypte sýrem cheddar a zapečte na 200 °C asi na 10 minut, aby se suroviny prohřály a sýr se roztekl.

Dobrou chuť!

foto: McCain





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě
Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli