Profil > Perfect Hand Crew


Grime má své zastoupení také ve Francii. To už ale víme. O jeho tamní popularitu se stará především tříčlenný mandem Perfect Hand Crew, který jste určitě zaznamenali, pokud vám tenhle hudební žánr není cizí. Jejich formace je jednoduchá a zustává od založení v roce 2007 stejná – DJ a producent Pierre Mago a Mc’s Jean Tasty Took s Vincentem “Billy” Thomasem. Operují na hranici několika hudebních žánrů, a to převážně rapu, grimu, garage a častokrát zabrousí také do vod trapu. Prosazují tak ve Francii hlavní prvky hudby, která se poslouchá spíše na druhé straně kanálu La Manche.

11163877_10152946290132011_2112469129425283304_n

Definují se víc jako živá skupina a více než ve studiu pracují na svých live shows na jevišti, kde ze sebe mohou vydat všechnu energii a způsobit naprosté šílenství. Jejich zvuk zvuk postavený na nízkých frekvencích je postaven tak, aby se ravers mohli totálně urvat a udělat pod stagí pořádný bordel. Několikrát jsme toho mohli být svědky také my v Čechách při jejich pražské zastávce.

perfect hand crew

Stali se laureátem cen „SOSh Aime les Inrocks lab“ v roce 2013 (Cena diváků) a stejně tak z „SFR Jeunes Talents 2014“. Vyzkoušeli si vystoupení na předních francouzských festivalech Printemps de Bourges, Garorock a Francofolies de la Rochelle. Letos byli navíc vybrání v prestižním žebříčku „Les Inouis du Printemps de Bourges“ mezi 30 nejlepšími skladbami.

Perfect Hand Crew

Zpátky ale k jejich tvorbě. Na svědomí mají celkem 3 EP a na jaře příštího roku se můžeme těšit na další. To ale neznamená, že o Perfect Hand Crew letos neuslyšíme. Pokračují v sérii pouličních videoklipů nazvaných The Walking Bread a Levels. Určitě si taky pamatujete na jejich společný singl From UK To France & Czech, který spojil dohromady Česko s Francií (lyrics) a Anglii (produkce). Spolupráci si vyzkoušeli také např. s Hypno 808 producentem Freezrem na skladbě Go’N Go’N Go a nedávno také banger Eyes Shut.

Perfect Hand Crew

Anglicky rapující Francouzi v roce 2013 vydávají svůj první projekt Madness EP a sklízí ve směs pouze dobré ohlasy. To samé platí o EP Levels z roku 2013. V tom samém roce vychází legendární EP Tiger Kick, které obsahuje 8 stop. Nechybí mu surovost, tvrdé beaty ani rychlopalná zbraň v podobě lyrics obou rapperů a pokud jste EP ještě neslyšeli, určitě si na něj udělejte čas. 













architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli